SMÚTOK POTREBUJE SVEDKA: List Moniky, ktorá stratila dcérku

SMÚTOK POTREBUJE SVEDKA: List Moniky, ktorá stratila dcérku SMÚTOK POTREBUJE SVEDKA: List Moniky, ktorá stratila dcérku

LIST OD MONIKY:

Začnem asi veľkou úprimnou vďakou. Je pre mňa neuveriteľné, že som sa vďaka Vám pani psychologička Jarka dostala až sem. Moja bolesť je vo vnútri veľmi veľká, no s Vašimi sedeniami a Vašou príjemnou a dobrosrdečnou povahou život zvládam tak, ako som si nevedela ani predstaviť. Pamätám si prvé stretnutie, aj Vy ste bola mojou stratou zasiahnutá. Bolo to vidieť na Vašej tvári. Ale postupom času ste ma ubezpečovali, že mám šancu to zvládnuť. Vďaka za to, že sa dnes dokážem znovu postarať o Lucaska a hlavne o samú seba. Som vďačná niekomu (nechcem verejne menovať), že ma k Vám poslal a mohla som stretnúť ľudí, ktorí mi pomohli.
Monika, 43 rokov

P.S.: Viem, že by Vás mala rada aj naša Monika.

SLOVÁ VĎAKY Z PLAMIENKA OD PSYCHOLOGIČKY JARKY
 
Milá Monika, ďakujeme za Vaše hlboké slová zo srdca. Za Vašu úprimnosť, odhodlanosť mať sa lepšie, za Vašu dôveru a chuť žiť. Za to, že ste to v tých najťažších chvíľach nevzdali. Že ste ukázali svoju zraniteľnosť a nehanbili sa za ňu. Nebáli ste sa prijať pomoc a s dôverou, úprimnosťou a otvoreným srdcom ste prichádzali na každé naše stretnutie. Vaša vnútorná sila a odhodlanie ísť ďalej aj v tých najťažších chvíľach sú inšpirujúce. Ďakujem, že som mohla byť ich svedkom. 
Jarka  

So súhlasom Moniky sme sa rozhodli jej slová zverejniť. Veľmi by sme si priali, aby povzbudili aj iných k prijatiu pomoci.
Smútok potrebuje svedka, aby nás nezničil. Monika pred viac ako polrokom nečakane stratila dcérku. Dnes tvrdí, že prežívala v tom čase najväčšiu bolesť svojho života. V období, keď si myslela, že kvôli krutému pocitu straty ani nedokáže vstať z postele, vyhľadala pomoc Plamienka. Pýtame sa často aj my, čo vlastne v takýchto chvíľach pomáha?

♥  Túžba mať sa lepšie a rozhodnutie prijať pomoc.

♥ Vzťah, blízkosť. Ťažké rany života dlhodobo nikto z nás nezvládne sám. Ak sa dlhodobo izolujeme a odmietame blízkosť vo vzťahu napriek bolesti, ktorá nás zahlcuje, bolesť možno na chvíľu potlačíme a dočasne sa nám uľaví. Vždy sa však vráti v veľkej intenzite.

♥ Ľudskosť aj odbornosť. Monika vnímala, že psychologičke Jarke nie je ľahostajná. Zároveň vnímala, že verí, že príde čas, keď sa bude cítiť lepšie. Odbornosť terapeutických stretnutí nebýva pre klientov ľahké pomenovať. Je to napr. načasovanie otázok, tém, ponúknutie tvorivých aktivít vo vhodnom čase, občas možno spoločná rekapitulácia, smerovanie a pod. Odbornosť psychológa či terapeuta je veda a umenie zároveň.

Plamienok bezplatne pomáha deťom a dospelým po strate blízkej osoby. O úvodnú konzultáciu s psychológom môžete požiadať cez online formulár. Ozveme sa Vám v priebehu pár dní. Ďakujeme.


Aj vďaka Vašim 2% môžeme bezplatne pomáhať deťom a ich rodinám, ktorí stratili blízkeho. Darujte nám ich aj tento rok. Ďakujeme
© 2024 PLAMIENOK n.o. Všeobecné obchodné podmienky