Slová mamy pre všetkých, ktorí majú ťažko, dlhodobo choré deti.

Slová mamy pre všetkých, ktorí majú ťažko, dlhodobo choré deti. Slová mamy pre všetkých, ktorí majú ťažko, dlhodobo choré deti.
Riuškina rodina sa s PLAMIENKOM stretla v nemocnici. „Odporučili nám to lekári, no už dávnejšie sme uvažovali o tom, že Plamienok požiadame o pomoc. Riuškin zdravotný stav totiž nebol dobrý. Mali sme strach z komplikácií v domácom prostredí. Nevedeli sme, čo očakávať,“ spomína Riuškina mama na ich obavy.

Stretnutie s tímom Plamienka ju však milo prekvapilo. „Báli sme sa bolestivých vyšetrení, ktoré sa nikdy nekonali. Báli sme sa, že nebudeme vedieť pri rôznych komplikáciách včas a vhodne reagovať. Nič z toho sa nestalo. Lekári Plamienka nás totiž veľmi dobre informovali, zaškolili a od vďaka nim sme boli pripravení a odhodlaní to zvládnuť. Mňa osobne prekvapil skvelý prístup tímu: Najprv všetko konzultovali s Riuškou, následne s nami rodičmi a ak sme všetci súhlasili, robili sa zmeny liekov a iné potrebné úkony. To bolo úžasné. Všetko bolo nenútené a šlo to nenásilne a s ľahkosťou. Prístup lekárov aj sestričiek, i samotná starostlivosť bola nad naše očakávania. Sme Plamienku za to nesmierne vďační,“ hovorí Riuškina mama.

Dnes tvrdí, že vďaka Plamienku si mohli naplno užiť chvíle so svojou dcérkou doma. „Plamienok nám pomohol nastaviť systém domácej liečby, aby bol čo najvhodnejší a najmenej bolestivý, pre Riušku aj pre nás. Nepretržitá starostlivosť po telefóne nám dávala istotu a podporu v náročných dňoch. Pomohli nám prekonávať ťažké obdobia a pozerať sa na celú situáciu inými očami. Nezameriavať sa na utrpenie, ktorým sme prechádzali, ale využiť všetok zostávajúci čas na spoločne strávené chvíle. Žiť tu a teraz, pre daný okamih. Užiť si každú jednu maličkosť, každý jeden úsmev, každú jednu chvíľu v Riuškinej prítomnosti.“

Rodinám, ktoré majú obavy požiadať Plamienok o pomoc, Riuškina mama chce odkázať: „Nič lepšie v tejto ťažkej situácii nemôžete pre seba a vaše dieťatko spraviť. Tím Plamienka ku vám síce príde ako z „rýchlej roty“, privezú veľa prístrojov, hadičiek, liekov, injekcii a všetkého možného na prvý pohľad hrozného...ale nech Vás to nevyplaší. To všetko je nádej...Nádej na dôstojný život bez nemocničnej izby, no najmä s celou rodinou a priateľmi.

Máte dlhodobo, ťažko choré dieťa? Chceli by ste, aby ste mohli byť menej často v nemocnici? Chceli by ste sa porozprávať o zdravotných komplikáciách dieťatka, ktoré zhoršujú jeho stav? Plamienok vám ponúka bezplatné konzultácie s našimi lekármi, ktorí majú viac ako 20 ročnú skúsenosť so starostlivosťou o takéto deti.
Ozvite sa nám: konzultácie s lekárom
Mgr. Marcela  Fuknová
Mgr. Marcela Fuknová 3.8.2023
© 2024 PLAMIENOK n.o. Všeobecné obchodné podmienky