Po ťažkom zápale pľúc som zavolala Plamienok

Po ťažkom zápale pľúc som zavolala Plamienok Po ťažkom zápale pľúc som zavolala Plamienok
Vďaka Plamienku sme nemuseli pri ťažkostiach ísť s Luckou rovno do nemocnice

Plamienok registrujem už veľmi dlhú dobu. Myšlienka Plamienka nás od začiatku veľmi oslovila. V rámci našich finančných možností, sme Vám pravidelne zasielali menší finančný príspevok. Ešte sme netušili, že raz budeme aj my pomoc Plamienka potrebovať. Keď mala Lucka asi päť rokov, dostala sa k nám informácia, že Plamienok pomáha nielen deťom s onkologickým ochorením vo fáze, keď sa choroba nedá vyliečiť, ale na prechodnú dobu aj deťom s vážnym zdravotným postihnutím. Pomáhate, aby deti mohli zostať doma čo najdlhšie a nemuseli sa často vracať do nemocnice. V roku 2019 po operácii Luckiných bedrových kĺbov som ešte z nemocnice v Brne zavolala do Plamienka a  konzultovala našu situáciu. Dohodli sme sa, že v prípade ťažkostí po príchode z nemocnice sa ohlásim. Bála som sa, že Lucka bude dlho ležať, s čím bolo u nej vždy spojené aj zahlienenie a iné komplikácie.   Našťastie to bolo koncom júna a tieto mesiace Lucka ľahšie zvláda, nemáva veľa infekcií. 

Pocit istoty je neoceniteľný 

Keď však Lucka prekonala veľmi závažný zápal pľúc, rozhodla som sa Plamienok osloviť na začiatku jesene, ktorá je pre Lucku náročnejším obdobím. Napísala som žiadosť o konzultáciu. S MUDr. Martinou Mikeskovou sme prebrali Luckine ťažkosti a ponúkla nám prevzatie do dočasnej starostlivosti. Ako som lekárom spomínala, väčšinu vecí som sa učila pri Lucke postupom času sama a bola som rada, že zrazu môžem viaceré úkony starostlivosti   konzultovať s odborníkmi. Na začiatku ste nám pomohli zvládnuť začínajúcu infekciu dýchacích ciest, našťastie sme do nemocnice nemuseli ísť. Postupne sme lekármi aj sestričkami prebrali naše bežné problémy. Na ich podnet sme sa s Luckou začali venovať dôkladnejšej pravidelnej hygiene dýchacích ciest a vidíme, že prináša výsledky. Lucka nebola chorá od októbra minulého roka. Takisto sme riešili Luckin dlhotrvajúci problém s vyprázdňovaním. Nie vždy to ide „podľa plánu“, ale je to pre nás teraz jednoduchšie. Počas vianočných a novoročných sviatkov som veľmi ocenila, že sme mohli konzultovať prípadné zdravotné problém s lekármi z Plamienka. S Luckou veľmi nerada chodím na pohotovosť, lekári ju nepoznajú a ich prístup je „neistý“. Lucka bola cez sviatky našťastie zdravá, ale pre mňa bol neoceniteľný pocit, že sa mám na koho obrátiť a nepošlú nás rovno do nemocnice. 
Ďakujem všetkým lekárkam aj sestričke, s ktorými sme prišli do kontaktu, za ich ľudský prístup a záujem. Tiež veľmi oceňujem Vašu komunikáciu s Luckou, ktorá sa na prvý pohľad môže javiť, že veľmi málo vníma okolie, ale je to naozaj iba prvý pohľad. 
Rodinám, ktoré sa obávajú požiadať Plamienok o pomoc, by som odporučila skúsiť konzultáciu. Je to príjemný rozhovor, z ktorého vyplynie následný postup a rodičia môžu pri tomto stretnutí  zistiť, v čom by im Plamienok mohol pomôcť. 
 
Ešte raz Vám zo srdca ďakujem za Vašu pomoc 
 
Mária, mamina Lucky 



Poďakovanie

Ďakujeme pani Márii aj Lucke za dôveru, otvorenosť a prijatie našej pomoci. 

Rodinám ťažko, nevyliečiteľne chorých detí môžeme bezplatne poskytovať prístrojové vybavenie a lekársku, psychologickú a sociálnu pomoc vďaka Vašej podpore. Darujte nám prosím aj tento rok 2 percentá Vašich daní. Ďakujeme.
Mgr. Marcela  Fuknová
Mgr. Marcela Fuknová 10.3.2023
© 2024 PLAMIENOK n.o. Všeobecné obchodné podmienky