Plamienok každý týždeň

Plamienok každý týždeň Plamienok každý týždeň
Prinášame Vám nový celoročný projekt - Plamienok každý týždeň.
 
O paliatívnej starostlivosti sa dnes hovorí málo. Chceme Vám ju priblížiť a ponúkať, ako ju vnímame my.
 
Odborníci z Plamienka pripravili na rok 2021 nový projekt s názvom Plamienok každý týždeň. Pravidelne, počas celého roku, budeme každý týždeň prinášať nové krátke video. Lekári a psychológ sa v nich budú venovať praktickým, psychologickým i spirituálnymi otázkam paliatívnej starostlivosti, ktoré zaujímajú širokú verejnosť a odpovede nemusia byť bežne známe a dostupné.
Je vôbec možné starať sa o nevyliečiteľne choré dieťa doma? Kedy vôbec uvažovať o takejto starostlivosti? Čo ovplyvňuje rozhodovanie rodičov? Aké zdravotnícke vybavenie je na to potrebné a kto ho poskytuje? Môže sa nevyliečiteľne choré dieťa, ktoré je doma, vrátiť do nemocnice? Prečo sa o eutanázii na verejnosti hovorí častejšie než o paliatívnej starostlivosti? A ako žiť v období „na konci života?“
„To všetko sú príklady častých otázok, s ktorými sa ľudia na nás počas 20 rokov našej činnosti bežne obracajú. Na niektoré z nich sme sa pokúsili odpovedať počas 1-2 minút v 52 videách. Chceme zlepšiť povedomie o paliatívnej starostlivosti. Chceme úprimne a s najlepším vedomím približovať ľuďom témy, ktoré s ňou súvisia. Chceme sa so širokou verejnosťou v tomto roku deliť o bohatstvo, ktoré nám nevyliečiteľne choré, zomierajúce a smútiace deti a ich rodiny počas uplynulých 20 rokov darovali,“ hovorí MUDr. Mária Jasenková, riaditeľka n.o. Plamienok.
 
Pozývame Vás, aby sme sa v roku 2021 pri videách z Plamienka spoločne zamysleli. Nad životom aj smrťou. Láskou aj smútkom. Prehĺbme nás vzťah so samými sebou a aj s tými, ktorých milujeme.
 
Ak by ste mali záujem dostávať mailom info o novom publikovanom videu, prosím zaregistrujte sa na odber noviniek tu.
Mgr. Marcela  Fuknová
Mgr. Marcela Fuknová 24.2.2021