Ako zmierniť ťažké obdobie pomocou dychových cvičení

Ako zmierniť ťažké obdobie pomocou dychových cvičení Ako zmierniť ťažké obdobie pomocou dychových cvičení
Na Slovensku je mnoho ľudí, ktorých pandémia koronavírusu v tomto období zasiahla naplno. Mnohí intenzívnejšie preciťujeme lásku k svojej rodine a priateľom a máme o nich strach. Viacerí z nás nemajú v tomto čase možnosť rozlúčiť sa svojimi rodičmi či príbuznými, povedať si dôležité veci. Čelíme pocitom smútku, hnevu a viny. Ľudia okolo nás často sami nemajú silu, aby nám boli v tomto čase oporou. Ako si pomôcť v náročnom období?  
Dychové cvičenia, ak sa im človek venuje pravidelne 10-15 minút denne, môžu uľahčiť prežívanie týchto silných emócií a priniesť pocit pokoja. V Plamienku sme sa preto rozhodli ponúknuť vám sériu dychových cvičení s názvom „Ako zvládnuť ťažké obdobie pomocou dychových cvičení“ s podrobným popisom. Päť inštruktážnych videí sa viaže k pocitom, ktoré v tých dňoch mnohí z nás prežívame: Strach, Smútok, Hnev, Vina a Láska.
Dychové cvičenie v každom videu vysvetľuje a ukazuje hinduistický duchovný z Indie Akhilesh Upadhyay. Dlhé roky pôsobí na kanárskom ostrove Tenerife a venuje sa výučbe dýchacích techník, napísal niekoľko odborných kníh a prednáša po celom svete.  
Hoci Akhilesh je duchovný - brahman, dýchanie nesúvisí so žiadnym náboženstvom. Je prirodzené pre každého z nás a má vplyv na celé naše telo, dušu aj myseľ. V našej kultúre relaxácia pomocou dychových cvičení nemá tradíciu, správna technika dýchania a dychové cvičenia však dokázateľne pomáhajú uvoľniť fyzické i duševné dopady ťažkých emócií. Pozývame vás vyskúšať ich spolu s nami, pocítiť pozitívne dopady dýchania na náš život a po malých krokoch sa tak posúvať k lepšiemu  a ľahšiemu prežívaniu týchto dní.
 
Ak ste Vo Vašej rodine stratili blízkeho, dychové cvičenia Vám môžu pomôcť. Zvyčajne ale nestačia na to, aby nám bolo lepšie. Najmä vtedy, ak sme sa s naším blízkym nemohli rozlúčiť ako sa to teraz deje v čase pandémie.
PLAMIENOK ponúka teraz aj online bezplatnú odbornú pomoc deťom a rodinám, ktoré stratili blízku osobu prostredníctvom Centra smútkovej terapie. 
 
Kontakt: Mgr. Jaroslava Kosecová a Mgr. Terézia Stanová, psychologičky Centra smútkovej terapie, telefón: 0915 981 365
 
Otvorte sa pomoci našich odborníkov, raz možno budete pomáhať aj Vy.
 
Iván Gómez  García
Iván Gómez García 5.1.2021
© 2024 PLAMIENOK n.o. Všeobecné obchodné podmienky